112-PÄIVÄ

112-PÄIVÄ – ARJEN SANKAREIDEN PÄIVÄ

Jälleen on se päivä käsillä, kun arjen sankarit saavat huomiota. Eri puolilla Suomea järjestetään tänään erilaisia tapahtumia päivän teeman hengessä. Jokilaaksojen pelastuslaitoksen alueellakin on joitakin avoimia ovia paloasemilla. Tarkemmin tietoa saa 112-päivän nettisivuilta www.112-paiva.fi kohdasta tapahtumat.

Päivän tiedotteessaan sisäministeri Päivi Räsänen toteaa muun muassa seuraavasti: ” Ennalta ehkäisy on paras keino parantaa turvallisuutta. Heijastin saisi heilua jokaisella ja palovaroittimen toimivuus kannattaa testata säännöllisesti. Jokainen löytää keinoja, joilla omaa ja läheisten turvallisuutta voi parantaa.” Tähän on hyvä lisätä, että ennakoimalla vältät niin fyysisen kuin henkisen kivun. Ennakointi on myös halvempaa kuin jälkihoidot.

Tänään julkaistussa tutkimuksessa suomalaiset pelkäävät sairastumista ja kuolemaa. Painopisteet vaihtelevat hieman vastaajaluokasta riippuen. Lisää tietoa aiheesta saa http://112-paiva.fi/instancedata/prime_product_julkaisu/intermin/embeds/112paivawwwstructure/58302_112paivan_tutkimustulokset_11022015.pdf?8eb05a5cdd13d288

Julkaistusta tutkimuksesta huomion arvoisia seikkoja ovat pelastusviranomaisen näkökulmasta seuraavat:

·         Naiset huolehtivat turvallisuudesta tunnollisemmin kuin miehet

·         Palovaroittimen kunnon tarkastus unohdetaan melko yleisesti

·         Poistumisreittien tuntemuksessa rakennuksissa on parantamisen varaa

·         Erilaisten turvallisuutta edistävien välineiden käytössä on parantamisen varaa

·         Viidennes vastaajista oli joutunut läheltä piti tilanteeseen ja heistä tilanteen oli kohdannut 86% liikenteessä.

·         Vain 65% uskoo saavansa hätätilanteissa avun nopeasti.

 

 

11.02.2015 09:43 - 23:00